Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-04-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-04-26

Biomekanikdag på Högskolan

Den 26 april hölls en biomekanikdag på Högskolan i Halmstad med studenter, forskare och företagsrepresentanter inom området. Under dagen hölls workshops och ett brett spektrum av föreläsningar. Bland annat berättade Lotta Jakobsson från Volvo om företagets arbete med krocksäkerhet.

- Syftet med dagen är att inspirera och knyta kontakter mellan studenter, företag och Högskolan, säger Sofia Olandersson, studierektor på Biomekanikprogrammet.

64 personer deltog under dagen och drygt hälften av dem var studenter på Biomekanikprogrammet. Förutom föreläsningar hölls även workshops i mindre grupper med studenter och företagsrepresentanter.

- Tanken är att studenterna ska få exempel på olika områden man kan jobba inom, och att de ska få möjlighet att ställa frågor till verksamma inom branschen. Tanken är även att företagen ska få upp ögonen för oss och vad vi gör. Min förhoppning är att detta även ska leda till samarbete på andra sätt framöver, säger Sofia.

Biomekanikdagen var den första i sitt slag men förmodligen inte den sista. Målsättningen är att den i framtiden ska anordnas en gång om året.

2006-04-26

Rolf Wirhed från Örebro universitet höll en föreläsning om sportbiomekanik

Rolf Wirhed från Örebro universitet höll en föreläsning om sportbiomekanik

Sidan uppdaterad 2006-04-26