Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-12-13. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-12-13

David Lega inspirerade studenter

Sluta tävla med alla andra och börja tävla mot dig själv - då blir du en vinnare. Det var handikappidrottaren David Legas uppmaning till Högskolans studenter under årets sista inspirationsdag.

Över 200 personer kom till Kårhuset den 11 december när det var dags för årets sista inspirationsdag för studenter. Kvällens huvudgäst var David Lega, en välkänd profil inom svensk handikappidrott, som bland annat har vunnit två paraolympiska spel och flera VM-guld i simning. 2004 blev han utsedd till årets talare och är i dag en av Sveriges mest anlitade föreläsare.
Med mycket humor och konkreta exempel från sitt eget liv gav David Lega under kvällen sin syn på bland annat handikapp, självförtroende, beröm och tävlan.

- Allt handlar om självförtroende, att våga försöka. Och självförtroende har fyra ben: kärlek, krav, stöd och beröm.

En förutsättning för gott självförtroende, menade David Lega, är att sluta upp med att hela tiden jämföra sig med andra.

- Vi har en tendens att tävla i allt vi gör. Men det innebär att vi alltid får stryk - det finns alltid någon som är bättre. Eftersom vi alla har olika förutsättningar är den enda man egentligen kan tävla mot sig själv. Och då kan man bara vinna, säger han.

Medverkade under kvällen gjorde också Fredrik Pettersson och Kristian Albinsson, som lockade många skratt under en stand up-show i sann "anti-jante"-anda.

Under kvällen hölls även prisutdelning i tävlingen Uppdrag Halmstad, med kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf. Tävlingen, som hölls tidigare i veckan, gick ut på att studenter under 24 timmar skulle ta fram förslag på temat: "Vad är det som gör att Halmstad är den ultimata studieorten år 2020?" Förstapristagare blev Niklas Johansson, Ellinor Johansson, Christer Johansson och Robert Glenberg.

Kvällen arrangerades av "Ta steget", som är Högskolans inspirationsverksamhet för studenter. Läs mer på www.ta-steget.nu

IDA LÖVSTÅL
2006-12-13
David Lega

David Lega

Pristagare "Uppdrag Halmstad"

Pristagare "Uppdrag Halmstad"

Sidan uppdaterad 2006-12-13