Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-03-03. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-03-03

Fullt i idrottshuset på Öppet hus

Under två dagar höll Högskolan Öppet hus, den 3 mars med fokus på utbildning och den 4 mars med forskningen i centrum. De nya husen I och Q fylldes av aktiviteter, bland annat utbildningsmässa, konstvandringar, experiment och populärvetenskapliga föreläsningar.

Under fredagen besökte ca 1300 gymnasieelever från framför allt Halland, Småland och Skåne Högskolan. De kunde bland annat lyssna på informationspass om olika utbildningar eller strosa runt på utbildningsmässan för att ta reda på mer om hur det är att studera i Halmstad.

Studentkårens föreningar informerade om sin verksamhet och i den naturvetenskapliga hörnan kunde man experimentera i fysik, kemi och biologi. Högskolan bjöd på fika i Studentcentrum, där studievägledare, Studenthälsan och representanter från Halmstad kommun fanns på plats. Det gick också att få information om att studera utomlands och utbytesstudenter från olika länder visade upp sina länder och bjöd på mat.

Under båda dagarna gavs guidade rundvandringar och en konstvandring på campus. Fredagen avslutades med en after school i Kårhuset där det bjöds på stand up med Tobias Persson.

Under lördagen hölls öppna populärvetenskapliga föreläsningar. Exempel på ämnen var "Edvin Öhrström och Olle Baertling - två kända halmstadkonstnärer", "Kan vi mäta Universum?", "Stress, fysisk aktivitet och hälsa", "När blev hallänningarna svenskar?" och "Vad kostar det att bygga och bo?".

2006-03-03

Sidan uppdaterad 2006-03-03