Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-06-12. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-06-12

Gemensam träff för sommarstudenter

Design, astronomi, musikproduktion och retorik är några exempel på vad man kan läsa på Högskolan i Halmstad i sommar. Den 12 juni hölls en gemensam registrering för sommarstudenterna.

Ungefär 400 studenter kom på måndagsmorgonen till Kårhuset för att inleda sina sommarstudier. Representanter från Högskolans sektioner fanns på plats för att ta emot registreringar och Studentkåren bjöd på glass. Studenterna fick även information från Turistbyrån och Studentkåren.

Högskolan i Halmstad håller i år drygt 30 sommarkurser. De flesta är förlagda till Halmstad, men några hålls vid Campus Varberg och på lärcentret i Falkenberg.

- Vårt läge är en stor tillgång. Många besöker Halland på sommaren och att läsa en kurs kan vara en bra möjlighet för den som vill göra någonting mer än att ligga på stranden, säger Rebecca Rosenberg, samordnare för sommaruniversitetet.

Högskolan satsar särskilt på att samordna verksamheten under sommarmånaderna, till exempel genom den gemensamma registreringen och genom att samla verksamheten till ett mindre "sommarcampus".

2006-06-12

Sidan uppdaterad 2006-06-12