Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-07-18. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-07-18

HH träffar turisterna i Tylösand

Halmstad är en populär turiststad och en vacker sommardag är stranden på Tylösand "knökfull" med soldyrkare från hela landet. Under tre veckor, 17 juli - 6 augusti, kan dessa besökare också få information om Högskolan, utbildningar och livet som student.

- Kul, härligt väder och många trevliga människor, sammanfattar studentambassadören Roger Laszlo första eftermiddagen i Högskolans blå tält mellan hotellet och stranden. Roger är en av ca 20 studentambassadörer som vid sidan av sina studier jobbar med att informera om Högskolan på utbildningsmässor och gymnasieskolor.

- Många av besökarna stannar till för att försöka lösa några av de "kluringar" som vi har här. Vi har även svarat på en del frågor om hur det är att plugga på Högskolan. Blivande studenter undrar till exempel hur det fungerar med boende nu inför höstterminen.

De populära "kluringarna" består av träbitar ska sättas ihop till en figur, något som kan vara mycket svårare än det ser ut. Annika och Tommy från Nyköping var två som kämpade tappert. Efter en del möda klarade de figurerna och gick därifrån med en uppblåsbar nackkudde och en strandkasse som pris. Dessutom så slank även en utbildningskatalog på egen begäran med i kassen.

- Halmstad har ett otroligt fördelaktigt geografiskt läge. Många väljer att spendera sin semester här och då har vi en bra chans till att synas och informera, säger Jennifer Olofsson, informatör på Högskolan i Halmstad.

- Vi kommer att försöka vara där turisterna är och har därför Stora torg som backup-plats vid dåligt väder. Vi kommer även att vara på torget under Baltic sail och på Högskolan under Sommaröppet den 21 juli.

2006-07-18

Sidan uppdaterad 2006-07-18