Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-08-18. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-08-18

Högskolans nykomlingar får spexigt mottagande

Nu har årets nollning dragit i gång. I tio dagar intar studenterna Halmstads gator med färgglada overaller, sjungande nollor och galna upptåg.

För nya studenter innebär nollningen en fest- och fartfylld start på studietiden. Genom lekar, fester och tävlingar ska studenterna få bästa möjliga inledning på sin tid vid Högskolan. Ullrika Sellman, phältmarskalk och huvudansvarig, berättar:

- Tanken med nollningen är att studenterna ska känna sig trygga och lära känna vänner, Högskolan och Halmstad. Det handlar om att främja det studiesociala, säger hon.

Lådbilsrally, sandslottsbyggen och båtrace över Nissan är några exempel på aktiviteter under nollningsdagarna. Föreberedelserna började redan i februari och totalt har ungefär 200 studenter engagerats. Studenthälsan har haft utbildningar för studenterna, till exempel i ledarskap samt hjärt- och lungräddning. Ullrika Sellman betonar att allt är noga planerat med utgångspunkten att alla ska ha roligt och må bra.

- Alla aktiviteter har ett syfte och är noga genomtänkta, säger hon.

Nollningen pågår mellan den 17 och 26 augusti och berör bortåt tusen nya studenter som i höst börjar läsa på Högskolan.

2006-08-18

Sidan uppdaterad 2006-08-18