Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-10-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-10-24

Katarina Nilsson ny studentsamordnare

Nu ska Högskolan, kommunen och Studentkåren knytas närmare varandra. Katarina Nilsson, före detta kårordförande, är från och med 1 oktober anställd som studentsamordnare på Högskolan i Halmstad.

Tjänsten är delvis finansierad av Halmstads kommun och det är även där hon till största delen kommer att hålla till.
- Samarbetet var min hjärtefråga som kårordförande. Det känns jättekul att få jobba med detta, det finns hur mycket möjligheter som helst, säger hon.

Katarina är till att börja med projektanställd ett halvår och hennes första uppgift blir att ta fram en rapport över hur samarbetet kan utvecklas. Aktuella samordningsfrågor är till exempel studentbostäder, studentinformation, jobb till nyutexaminerade, praktikplatser och campusområdet.

- Alla parter vinner på att vi samarbetar. Om studenterna får ett bra välkomnande, bostad och har lätt att få sommarjobb är chansen större att de trivs, att studierna går bra och att de tar sina poäng. Det tjänar Högskolan på och det ökar också chanserna att de stannar kvar efter examen och tillför värdefull kunskap till regionen, säger hon.

Katarina är 27 år och var ordförande i Studentkåren läsåret 2005-2006.

IDA LÖVSTÅL
2006-10-24
Katarina Nilsson

Katarina Nilsson

Sidan uppdaterad 2006-10-24