Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-08-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-08-25

Kerstin Malmqvist får akademipris

Kerstin Malmqvist, docent på Högskolan i Halmstad, har belönats med Stora Enso-priset från Hallands akademi på 100 000 kronor. Hon får priset för sitt starka forskningsengagemang samt för att ha bidragit till fördjupad samverkan mellan den akademiska världen och industrin.

Hallands akademi delar i år ut tre priser om vardera 100 000 kronor. Pristagarna offentliggjordes den 24 augusti och förutom Kerstin Malmqvist belönades Maria Schottenius, kulturchef på Dagens Nyheter, och Stefan Holmström, kock och författare.

Kerstin Malmqvist har varit verksam vid Högskolan i Halmstad sedan 1984, först som universitetslektor och sedan 2000 som docent. Hennes engagemang i forskningen har resulterat i en rad nya mätmetoder och mätinstrument för att optimera processer relaterade till pappers- och tryckindustrin. För industrin har detta bland annat medfört effektivare användning av råvaror. Hon har även spelat en betydelsefull roll i uppbyggnaden av Högskolan i Halmstad som tf rektor, prorektor, ordförande i Forskningsnämnden för teknik och naturvetenskap, ordförande i Utbildningsnämnden, institutionsprefekt och forskningsledare.

Hallands akademi bildades 1998 och har delat ut priser varje år sedan 1999. Årets prisutdelning äger rum den 3 september på Tjolöholms slott.

Stora Enso-priset finansieras av Stora Enso Hylte AB.

Läs mer om priset och Hallands akademilänk till annan webbplats

2006-08-25

Kerstin Malmqvist

Kerstin Malmqvist

Sidan uppdaterad 2006-08-25