Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-10-30. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-10-30

Kunskapsmötet lockade skolpersonal till HH

Måndagen den 30 oktober, då kommunens skolelever började sitt höstlov, var det lärarnas tur att inta skolbänken. Sektionen för lärarutbildning på Högskolan höll då en fortbildningsdag för drygt 500 anställda vid gymnasieskolorna i kommunen. Bland annat hölls ett 50-tal föreläsningar om allt från retorik till datorgrafik.

Träffen, som gick under namnet Kunskapsmötet, vände sig inte bara lärare utan till samtliga personalgrupper inom gymnasieskolan, exempelvis studie- och yrkesvägledare, vaktmästare och administrativ personal. En av de drygt 500 besökarna var Anders Gustafsson, ekonomichef på utbildningsförvaltningen.
- Det här är en chans att förkovra sig. Genom att det finns många föreläsningspass att välja bland kan alla kan hitta något som lockar. Själv har jag valt efter både intresse och vad jag kan ha nytta av i jobbet - ett pass handlade om goda affärer, ett om ungdomsidrott och ett om nationalekonomi, säger han.

Kollegan Anna Doverskär, som är personalansvarig på utbildningsförvaltningen, hoppas på fler liknande arrangemang framöver.

- Intresset för samverkan är stort från både kommunens och Högskolans sida. Vi jobbar med olika delar av samma sak, utbildning och lärande, och det är viktigt att vi lär av varandra, säger hon.

Under dagen bidrog Högskolans samtliga sektioner med föreläsningar inom ett brett spektrum av ämnesområden, till exempel idrott, språk, didaktik och datorteknik. Föreläsningarna varvades med guidade visningar, fika och musikunderhållning.

- Genom det här vill vi öppna nya dörrar och visa upp vad vi har för verksamhet här på Högskolan. Vi vill också skapa förutsättningar för framtida samverkan och utveckling, säger Peter Olsson, utvecklingsledare på Regionalt utvecklingscentrum, RUC, på Högskolan i Halmstad.

Kunskapsmötet arrangerades i samarbete mellan Sektionen för lärarutbildning på Högskolan i Halmstad och kommunens utbildningsförvaltning.

IDA LÖVSTÅL
2006-10-30
Hans Gunnarson höll populära föreläsningar i retorik.

Hans Gunnarson höll populära föreläsningar i retorik.

Sidan uppdaterad 2006-10-30