Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-02-03. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-02-03

Kväll med samverkan i fokus

Hur samarbetar regionens företag med Högskolan i Halmstad? Vad har företagen för förutsättningar och behov? Hur kan framtida samarbete stärka såväl näringslivet som Högskolan? Det var några av de frågor som diskuterades under en temakväll på Högskolan i Halmstad den 2 februari.

Bakom arrangemanget VIS, Vinst i sydväst, står Högskolan i Halmstad tillsammans med Svenskt Näringsliv och Teknik och Kompetenscentrum AB. Syftet är att öka kontakterna mellan Högskolan och regionens företag och öka företagens konkurrenskraft.

- Detta är en början på en rad aktiviteter. Tanken är att flytta fram våra positioner och stärka vårt samarbete med regionens företag, säger Per-Ola Ulvenblad, chef på Sektionen för ekonomi och teknik och en av dem som anordnat kvällen.

Bland de drygt 150 deltagarna fanns både representanter från regionens företag och verksamma forskare och lärare på Högskolan i Halmstad. Under kvällen berättade några företagsledare om hur de samarbetar med Högskolan. Det blev också livliga bordsdiskussioner, en paneldebatt och en minimässa där besökarna kunde ta del av Högskolans forskning.

- Genom att träffas på det här sättet kan vi förhoppningsvis utveckla nya nätverk mellan företagare och Högskolans forskare och lärare. Detta är också ett sätt för oss att få veta vad företagen har för behov och visa vilka olika vägar som finns in till Högskolan, säger Per-Ola Ulvenblad.

En av dem som besökte temakvällen var Lill Carlsson-Backe, ekonomichef på Tylö AB.

- Vi har haft en hel del projekt med Högskolan, framför allt vår utvecklingsavdelning. Till exempel har vi haft utvecklingsingenjörer som gjort projekt hos oss, säger hon och fortsätter:

- Träffar som denna är en chans att inspireras av andra och få nya idéer om hur man kan dra nytta av varandra, kanske på sätt man inte har tänkt på tidigare, säger hon.

Medverkande under kvällen var bland andra Leif Westerlund, vd för Stora Enso i Hylte, landshövding Lars-Erik Lövdén och Åsa Lindholm Dahlstrand, professor i entreprenörskap på Högskolan. Moderator var Ulf Gustafsson.

Ida Lövstål
2006-02-03

Sidan uppdaterad 2006-02-03