Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-01-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-01-25

Öppet hus och forskningsdag slås samman

För första gången håller Högskolan i år Öppet hus och Forskning i fokus-dagen vid samma tillfälle. Den 3-4 mars kommer de nya husen Q och I att fyllas med aktiviteter för allmänheten.
- Genom att samköra arrangemangen hoppas vi locka hit ännu fler besökare, säger informationschef Marianne Folkesson.

Öppet hus, som anordnas i mars varje år, är en av Högskolans största rekryteringsinsatser och går ut på att besökare får se sig om i lokalerna och får information om utbildningar och studentliv.

Forskning i fokus-dagen har anordnats två gånger tidigare, med två års mellanrum. Tanken med dagen är att genom populärvetenskapliga föreläsningar och experiment erbjuda allmänheten smakprov på Högskolans forskning.

- Vi har tidigare haft forskningsdagen på vardagar, både kvällstid och dagtid. Det har inte kommit så mycket folk och vi prövar nu en ny variant: att lägga den på en lördag och i samband med Öppet hus. Det innebär att vi kan ha gemensam marknadsföring och förhoppningsvis få större uppmärksamhet och locka hit fler, säger Marianne.

Dag ett, på fredagen, kommer fokus att ligga på utbildning och studentliv. Gymnasieskolor, komvux och lärcentra bjuds in och det blir utbildningsmässa, rundvandringar, informationspass och internationell mässa med Högskolans utbytesstudenter. Dagen avslutas med "after school" i Kårhuset med ståupp-komikern Tobias Persson.

Dag två, på lördagen, kommer forskningen att vara i fokus. Ungefär 15 av Högskolans forskare kommer då att hålla korta och populärvetenskapliga föreläsningar om sin forskning. Det kommer också att finnas en experimenthörna och hållas guidade rundturer och konstvandringar.

Arrangemanget ska förläggas till de nya husen Q och I.

2006-01-25

Sidan uppdaterad 2006-01-25