Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-07-14. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-07-14

Rundturer lockar turister till Högskolan

På Högskolan i Halmstad kan turister i sommar kika på nybyggda studielokaler, modern arkitektur, konst i världsklass och utsikten från den 77 meter höga "skrapan". Två gånger i veckan, till och med vecka 32, hålls guidade rundvandringar på högskoleområdet.

Rundvandringarna har hittills i sommar lockat ett 40-tal besökare till Högskolan i Halmstad.

- Hur många som dyker upp beror mycket på vädret. Årets varmaste dag kom det till exempel bara en person, men i genomsnitt har vi haft ett tiotal besökare per rundtur, berättar Rebecca Rosenberg som är guide och projektledare.

Förutom turister kommer det en hel del blivande studenter, både de som redan har sökt och de som funderar på att söka.

- De vill se lokalerna men har också frågor om till exempel studier och studentbostäder. Det är också förvånansvärt många Halmstadbor som kommer hit. De är framför allt nyfikna på de nya byggnaderna på campus som det har skrivits en hel del om i Hallandsposten, säger Rebecca.

Guidningen tar ungefär en timme. Besökarna får till exempel kika på Högskolans olika byggnader, ta del av den konst som finns på området, till exempel av den internationellt erkände konstnären Olle Bærtling, och åka upp i den 77 meter höga "skrapan" för att titta på utsikten.

Fotnot. Guidningarna hålls tisdagar och torsdagar kl. 15.00 (t.o.m. vecka 32). De är gratis och ingen föranmälan krävs. Samling vid Högskolans reception.

IDA LÖVSTÅL
2006-07-14

Sidan uppdaterad 2006-07-14