Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-07-21. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-07-21

Stort intresse för Sommaröppet på Högskolan

Den 21 juli var det sommaröppet på Högskolan i Halmstad. Drygt 200 personer, mestadels blivande studenter med familjer, tog tillfället i akt och bekantade sig med Högskolan och dess omgivning.

De guidade rundturerna på campus var populära. Under turen fick man bland annat se utsikten från Trade center, se undervisningslokaler och biblioteket. Rundturen avslutades i Kårhuset där Studentkåren bjöd på information, fika och glass.

Cecilia Hultberg och Lars Hildingsson kom från Ljungbyhed och Klippan för att besöka Sommaröppet.

- Vi har varit på Öppet hus här tidigare och tyckte det verkade bra här, berättar Cecilia. Jag ska läsa media- och kommunikationsvetenskapligt program och Lars till maskiningenjör.
Boende har de redan fixat, en tvåa på Vallås.
- Det såg långt ut på kartan, men det var ju nära!

Boendefrågan var annars något som många oroade sig för. Thomas Bengtsson på Studentkåren gav dock lugnande besked.
- Vi ordnar inte boende åt studenterna utan man måste vara aktiv och söka själv, men det ordnar sig på något sätt för de allra flesta.

I hus Q kunde besökarna prata med representanter från sektionerna, studievägledare och Studenthälsan. Utanför entrén välkomnade studentambassadörerna besökarna i ett tält med tävlingar och information. Emma från Orust var där med sin familj. Hon ska läsa valfritt ekonomiskt program till hösten.
- Jag trivs bra på Västkusten så därför blev det Halmstad, berättar hon. Sen har jag en kusin som gått här och som trivdes mycket bra så därför känns det som ett bra val.

- Jag hoppas de som var här fick svar på sina frågor och känner sig nöjda med dagen, säger Rebecca Rosenberg, projektledare för Sommaröppet. Förhoppningsvis har de fått en bra överblick av sin kommande studiemiljö och stillat den värsta nervositeten inför terminsstart.

2006-07-21

Sidan uppdaterad 2006-07-21