Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2006-09-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2006-09-25

Träning och undervisning i nya idrottshallen

Nu är det äntligen full aktivitet i Högskolehallen. På dagtid har Högskolan undervisning i hallen och på kvällstid driver Studentkåren träningsverksamhet för studenter.

Högskolans nya hälso- och idrottscentrum, med tillhörande idrottshall, invigdes i maj. Men det är först nu, efter höstens terminsstart, som hallen har fyllts med aktiviteter.

Mellan klockan åtta och fem på dagarna har Högskolan utbildningsverksamhet i hallen. En av dem som då ofta är där är Lars Kristén. Han är universitetslektor och undervisar på lärarutbildningen.

- I veckan har vi till exempel haft motionsgymnastik, dans, racketspel och rullstolsaktiviteter. Senare i höst kommer studenterna att leda övningar med elever från Nyhemsskolan för att träna ledarskap och motorik, säger han.

Han utbildar framför allt blivande idrottslärare inom metodik, didaktik och idrotts- och hälsoträning.

- Hallen innebär helt andra möjligheter att koppla ihop teori och praktik på våra utbildningar inom idrott och hälsa, säger Lars Kristén.

Kårgymmet för studenter
Kvällstid är det framför allt Studentkåren som huserar i hallen. De driver sedan den 1 september det så kallande Kårgymmet. Det fungerar i princip som vilket träningsställe som helst men vänder sig enbart till studenter och personal på Högskolan i Halmstad. För en fast månadsavgift kan man få tillgång till gym, träningspass, klättervägg och boka delar av hallen för att spela exempelvis innebandy eller badminton.
På Kårgymmet arbetar 15 utbildade instruktörer som alla är studenter. Två av dem är Daniella Norrgård, som läser till psykologisk rådgivare, och Jennie Maley, som läser biomedicin.

- Det betyder mycket för oss studenter att hallen är så nära inpå, säger Daniella Norrgård.

Hon får medhåll av Jennie Maley.

- Det är lätt att gå hit och träna på fritiden och man har även nytta av det i undervisningen. När vi hade en kurs i träningslära var vi till exempel i gymmet och gjorde konditionstest er, säger hon.

Klättervägg och laboratorier
Högskolehallen, som är 45 x 30 meter, är försedd med ridåväggar och kan delas in i tre mindre delar. Läktaren tar upp till 400 personer. I hallen finns även en klättervägg. I anslutning till hallen finns ett fullutrustat gym, spinningsal, aerobicsal och två forskningslaboratorier.

Läs mer om Kårgymmet på www.kargymmet.selänk till annan webbplats

IDA LÖVSTÅL
2006-09-25
Sidan uppdaterad 2006-09-25