Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2007-04-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2007-04-11

Amelia Adamo inspirerade studenter

Amelia Adamo är en av landets mest namnkunniga och framgångsrika personer inom medievärlden. I tisdags var hon på Högskolan i Halmstad för att inspirera studenter och berätta om sina framgångar som entreprenör.

Amelia Adamo menar att hennes framgångar hänger ihop med hennes italienska bakgrund.

– Jag är född i Italien, jag är född överdriven. Jag är inte uppfostrad med jante, ågren eller Luther. Man måste våga misslyckas. Hur skulle man kunna ha en intuitionsmage om den inte även innehöll misslyckanden?
  
Amelia Adamo har bland annat gjort sig känd för att starta och driva framgångsrika projekt inom tidningsvärlden. Hon har belönats med priset Årets chef 1997 och Stora journalistpriset 2003. Under  inspirationskvällen berättade hon om sin karriär och om hur hon startade tidningen Amelia, som idag är Sveriges största kvinnotidning.

Efter föreläsningen hölls en diskussion om kvinnligt företagande. Då deltog även Åsa Keller, vd för Homemaid, och Karolina Davidsson, regionchef för Ung företagsamhet.
  
Kvällen arrangerade av Ta steget, som är Högskolans inspirationsverksamhet för studenter. Tidigare inspirationskvällar har bland annat gästats av entreprenören Bert Karlsson och äventyraren Ola Skinnarmo.

Halmstad 2007-04-11

Amelia Adamo

Amelia Adamo

Amelia Adamo med Åsa Keller, vd för Homemaid, och Karolina Davidsson, regionchef för Ung företagsamhet.

Amelia Adamo med Åsa Keller, vd för Homemaid, och Karolina Davidsson, regionchef för Ung företagsamhet.

Sidan uppdaterad 2007-04-11