Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2007-08-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2007-08-22

Brasilianskt rektorsbesök banar väg för nya samarbeten

Den 22 augusti fick Högskolan i Halmstad fint besök från Brasilien. Då kom 18 rektorer och vice rektorer från brasilianska universitet till Halmstad för att ta sig en titt på Högskolan och knyta nya kontakter med lärosätet.

Högskolan i Halmstad står i startgroparna för ett samarbete med två universitet i Brasilien, Universidade Regional de Blumenau och Univates Centro Universitário. Detta kommer på sikt att innebära utbyten av både lärare och studenter inom områdena miljövetenskap och marknadsföring.

Delegationen som besökte Högskolan kom bland annat från ett av dessa universitet, Universidade Regional de Blumenau, som ligger i provinsen Santa Catarina. Under besöket på Högskolan i Halmstad fick de bland annat träffa rektor Romulo Enmark och kårordförande Ulrika Sellman. Romulo Enmark ledde en rundvandring på högskoleområdet och under eftermiddagen fick de information om det svenska högskolesystemet, Högskolans organisation och Studentkåren.

Rektorerna har tidigare besökt ett par lärosäten Danmark. Efter Halmstadsbesöket ska gruppen vidare till Växjö universitet och Stockholms universitet. Därefter väntar hemfärd.

Högskolan i Halmstads samarbete med de brasilianska universiteten sker genom ett Sida-finansierat utbytesprogram, Linnaeus-Palme, som vänder sig till lärare och studenter inom högskolan. Syftet är att stärka svenska lärosätens samarbete med universitet i utvecklingsländer för att öka de globala kontakterna inom högskolevärlden.

Halmstad 2007-08-22

Rektor Romulo Enmark guidade de brasilianska rektorerna runt campus.

Rektor Romulo Enmark guidade de brasilianska rektorerna runt campus.

Sidan uppdaterad 2007-08-22