Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-03-23. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2007-01-22

Emma Igelström berättade om sina ätstörningar

När Emma Igelström befann sig på toppen av sin karriär som elitsimmare hade hon i flera år lidit av svår bulimi och ätstörningar – utan att någon visste om det. Den 22 januari berättade hon om sina erfarenheter för studenter och personal på Högskolan i Halmstad.

När Emma Igelström var 14 år tog hon EM guld. Det blev ett tvärt kast in i vuxenvärlden och kraven växte snabbt från både omgivningen och henne själv.

– Ju bättre det gick med simningen och ju mer självförtroende jag fick där, desto sämre blev min självkänsla. Jag glömde mer och mer bort personen Emma och blev simmaren Emma. Jag glömde bort att förvalta mig själv, säger hon.

Emma har genomgått behandlingar och är idag fri från ätstörningar. Hon har förändrat sina värderingar och, som hon säger, fått fler ekrar i sitt livshjul än simningen.

– Jag har alltid varit en "duktig flicka". Jag har haft höga krav på mig själv och på att vara omtyckt. Och detta är jag tyvärr inte ensam om. Det är stor press och hets i dag, man ska vara på ett visst sätt, se ut på ett visst sätt, vara duktig i skolan och på jobbet, säger hon.

Föreläsningen är en del i en föreläsningsserie på temat friskvård som hålls för personal och studenter under våren.

IDA LÖVSTÅL
2007-01-22

Emma Igelström

Emma Igelström

Sidan uppdaterad 2018-03-23