Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2007-07-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2007-07-11

Första urvalet är klart

Nu är första urvalet klart till höstens högskoleutbildningar. Senast den 27 juli måste den sökande svara för att få behålla sin plats. Resultatet från det andra urvalet kommer att finnas tillgängligt den 9 augusti.

Det är Verket för högskoleservice, VHS, som sköter den centrala antagningen till program och kurser vid landets lärosäten. Totalt har cirka 230 600 personer antagits till höstens högskoleutbildningar. Detta innebär att 89 procent av de behöriga sökande antagits till något program eller till någon kurs. 73 procent har kommit in på sitt förstahandsval. Av det totala antalet antagna är 63 procent kvinnor och 37 procent män.

De sökande kan se sitt antagningsbesked genom att logga in på www.studera.nulänk till annan webbplats. Till dem som har valt att få beskedet per post kommer det att skickas ut mellan den 11 och 18 juli. För att behålla sin utbildningsplats eller reservplats måste antagningsbeskedet besvaras senast den 27 juli. Detta görs enklast på www.studera.nulänk till annan webbplats. Resultatet från det andra urvalet kommer att finnas tillgängligt för de sökande från och med den 9 augusti.

www.studieplatser.nulänk till annan webbplats presenteras de utbildningar där det fortfarande finns platser kvar.

Se pressmeddelande och statistik på VHS webbplatslänk till annan webbplats.

Halmstad 2007-07-11

Sidan uppdaterad 2007-07-11