Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2007-12-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2007-12-11

Första urvalet klart inför vårterminen

Nu är första urvalet klart till vårens högskoleutbildningar. Senast den 28 december måste den sökande svara för att få behålla sin plats.

Det är Verket för högskoleservice, VHS, som sköter den centrala antagningen till program och kurser vid landets lärosäten. Totalt har 148 147 personer blivit antagna till vårens högskoleutbildningar i det första urvalet. Det är en ökning med cirka 8 procent jämfört med vårterminen 2007.

Cirka 91 procent av de totalt 162 488 behöriga sökande har antagits till något program eller till någon kurs, övriga har erbjudits en reservplats. Cirka 78 procent av de behöriga sökande har kommit in på sitt förstahandsval. Av det totala antalet antagna är 65 procent kvinnor och 35 procent män. 48 procent är 25 år eller yngre och 52 procent är 26 år eller äldre.

Antagningsbesked


De sökande kan se sitt antagningsbesked med resultatet från det första urvalet på www.studera.nu. Senast den 28 december måste de svara på sitt antagningsbesked för att behålla sin utbildningsplats eller reservplats. Enklast och säkrast är att svara via studera.nu. Resultatet från det andra urvalet kommer att finnas tillgängligt för de sökande från och med den 10 januari.

Se pressmeddelande och statistik på VHS webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

www.studieplatser.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster presenteras de utbildningar där det fortfarande finns platser kvar.

Till www.studera.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Halmstad 2007-12-11

Sidan uppdaterad 2007-12-11