Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2007-06-28. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2007-06-28

Högskolan håller Vetenskapscaféer på stan

Varför drullar inte geckoödlan ner? Hur är sambandet mellan energi och kalori? Detta, och mycket annat, får du svar på under en serie Vetenskapscaféer under 2007. Caféerna arrangeras i samarbete mellan Högskolan i Halmstad och Länsmuseet.

Vetenskapscaféerna hålls på lördagar kl. 11:30 på Café Österskans i Halmstad och handlar om allt från märkvärdiga tekniska lösningar till hur grundläggande fysik kan bli rena trollkonster. Den 30 juni hålls det första Vetenskapscaféet, "Fakiren och kokosbullen" med Pernilla Nilsson, och därefter är ytterligare sex inplanerade.

– Tanken är att de helt enkelt tar sitt pick och pack och uppsöker publiken i stället för tvärtom, berättar Charlotte S. Helin som är kontaktperson för Vetenskapscaféerna.

Framförandet på caféet tar cirka 20 minuter och besökarna får även möjlighet att ställa frågor till föreläsarna. I caféets entré kommer museet att vid varje tillfälle visa historiska bilder som anknyter till ämnet och även föremål ur samlingarna.

Det kommer också att bli några aktivitetshelger på Länsmuseet. Under aktivitetshelgerna blir det en blandning av experiment, föredrag, demonstrationer och guidningar av den pågående jubileumsutställningen på museet. Inte minst stans elektriska historia har naturlig koppling till Högskolan.

Förutom föreläsningar på Vetenskapscaféet håller Högskolan en rad andra populärvetenskapliga föreläsningar med anledning av 700-årsjubileet. Dessa äger rum på Högskolan i Halmstad.

Halmstad 2007-06-28

Pernilla Nilsson håller det första Vetenskapscaféet den 30 juni.

Pernilla Nilsson håller det första Vetenskapscaféet den 30 juni.

Sidan uppdaterad 2007-06-28