Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2007-07-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2007-07-20

Många besökte Högskolan under sommaröppet

Fredagen den 20 juli öppnade Högskolan i Halmstad dörrarna för blivande studenter. Tillsammans med vänner och familj kunde de då få en förhandstitt på lokalerna och träffa studenter och personal.

– Jag ska börja läsa här i höst och var nyfiken på hur det ser ut här. Det jag har sett hittills är väldigt fräscht och fint, säger Magnus Levin, som åkt från Helsingborg för att besöka sommaröppet.

Han passade på att ta en gratis fika i Studentcentrum medan han inväntade en guidad rundvandring. Det var första besöket på Högskolan och han ville också få lite mer information inför terminsstart.

– Framför allt behöver jag tips om hur man får tag i boende, säger han.  

Till hösten väntar studier i multimediadesign och han ser fram emot att komma tillbaka till Högskolan om en månad, när det är dags för nollningen.

Populära vandringar


Ungefär 200 personer besökte Högskolan under dagen och många av dem gick på någon av de guidade rundvandringarna. Besökarna fick då bland annat titta på undervisningslokaler, Kårhuset, biblioteket och utsikten från Trade center.

I hus Q fanns representanter från sektionerna, studievägledare och Studenthälsan för att svara på frågor. Utanför entrén välkomnade studentambassadörer besökarna i ett tält med tävlingar och information.

Tips om boende


Utanför Kårexpeditionen informerade Kåren om sin verksamhet och om nollningen. Det fanns också möjlighet att ställa sig i bostadskö eller följa med till en studentlägenhet. Lasse Hörnäs, vice ordförande på Kåren, fick besvara många frågor om bostäder.

– Det ser bättre ut på bostadsfronten än det har gjort tidigare eftersom det byggs mycket nytt i Halmstad. Men det kan fortfarande vara svårt. Ett tips är att vara aktiv i sökandet, ringa runt till bostadsbolag, annonsera i Hallandsposten och kolla olika hemsidor. Ett annat tips är att inte vara för kräsen i början. Hittar man ett rum den första tiden kan man leta vidare när man väl är på plats, säger han.

IDA LÖVSTÅL
2007-07-20

Mer information om bostäder, länkar och kontaktuppgifter till bostadsbolag finns på Kårens webbplatslänk till annan webbplats (under fliken Din ekonomi)

Många passade på att få en guidad rundvandring.

Många passade på att få en guidad rundvandring.

Magnus Levin var en av besökarna.

Magnus Levin var en av besökarna.

Sidan uppdaterad 2007-07-20