Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2007-12-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2007-12-20

Miljonregn över Högskolan

Högskolan i Halmstad får flera miljoner av KK-stiftelsen för tre olika forskningsprojekt inom Högskolans styrkeområde Produkter, processer och tjänster.

Ett projekt inom robotik beviljas sammanlagt 3,34 miljoner kronor. Projektet handlar om robotgaffeltruckar för lastning och lager och bedrivs i samverkan med Örebro universitet och Högskolan i Skövde. Projektledare är professor Thorsteinn Rögnvaldsson vid Högskolan i Halmstad.

Det andra projektet handlar om kvaliteten i färgtryck och tilldelas 2,775 miljoner kronor. Projektledare är professor Antanas Verikas.

Professor Bengt-Göran Rosén leder det tredje projektet som fått 2,5 miljoner kronor. Inom projektet ska metoder utvecklas för att studera och testa cylinderytor i samarbete med fordonsindustrin.

Projekten är tre- respektive tvååriga och bedrivs i samverkan med företag, till exempel Danaher Motion Särö, Stora Enso Logistics, Linde Material Handling, Stora Enso Hylte och Västsvenskt Tidningstryckeri.

Företagen investerar tillsammans minst lika mycket som KK-stiftelsen. Den totala omfattningen på projektet blir därmed cirka 20 miljoner kronor.

LENA LUNDÉN
Sidan uppdaterad 2007-12-20