Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2007-08-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2007-08-22

Välkomstmässa hjälper nya studenter tillrätta

De senaste dagarna har det varit full rusch i Kårhuset. Där pågår en välkomstmässa för alla studenter med information om allt som rör terminsstarten.

Välkomstmässan pågår under tre dagar, 21–23 augusti. Där kan studenterna ta foto till kårlegitimationen, betala kåravgift och få praktisk information inför terminsstart. Förutom representanter från Kåren och Högskolan finns flera externa utställare, till exempel Halmstads kommun, Skatteverket och Hallandstrafiken.

I Halmstads kommuns monter passade nyinflyttade Peter Kylén under onsdagen på att få lite information om sin nya hemstad. Han ska börja på Energiingenjörsprogrammet och i samband med nollningen gick flyttlasset från Ulricehamn till Halmstad.

– Det har varit intensiva dagar sen jag kom hit. Just nu bor jag i en stuga på Östra Stranden men jag räknar med att skaffa en lägenhet på sikt. På mässan har jag passat på att kolla upp lite praktiska saker, som hemförsäkring. Det är bra att få samlad info och kunna prata med dem som har bäst koll på läget, säger han.

Mässan äger rum till och med 23 augusti i Kårhusets stora sal, kl. 9–16.

Halmstad 2007-08-22

Välkomstmässa i Kårhuset.

Välkomstmässa i Kårhuset.

Marita Fahrman-Cronheim, studievägledare på Högskolan, har fått svara på många frågor under mässan.

Marita Fahrman-Cronheim, studievägledare på Högskolan, har fått svara på många frågor under mässan.

Sidan uppdaterad 2007-08-22