Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-05-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-05-22

Barn med funktionshinder hade idrottsdag på Högskolan

Pilkastning, rullstolsbasket och hinderbanor – stämningen var på topp i Högskolehallen på torsdagen då 70 barn med funktionshinder hade en idrottsdag med Högskolans lärarstudenter.

Barnen, som är mellan 7 och 15 år och kommer från hela Halmstads kommun, fick under dagen leka lekar, pröva maskinerna gymmet och testa olika bollaktiviteter. Aktiviteterna leddes av ett 30-tal studenter som läser Lärarutbildningen med inriktning på idrott och hälsa på Högskolan i Halmstad.

– Detta är första gången vi satsar på en gemensam idrottsdag för hela kommunen på det här sättet. Faller det väl ut hoppas vi att det ska bli ett återkommande arrangemang, säger Lars Kristén, universitetslektor i pedagogik med inriktning idrott på Högskolan i Halmstad.

Idrottsdagen arrangerades av Högskolan i Halmstad i samarbete med Kärnhuset, ett pedagogiskt resurscentrum inom Halmstads kommun.

– Detta tjänar flera syften. Barnen får en dag full med aktiviteter och våra lärarstudenter får ett unikt utbildningstillfälle. På utbildningen diskuterar vi livsstil och hälsa för alla, och här får studenterna chans att möta barn med funktionshinder och praktisk erfarenhet av hur man möjliggör aktivitet, säger Lars Kristén.

Text och bild: IDA LÖVSTÅL

Volleyboll var en bollaktiviteterna under idrottsdagen.

Volleyboll var en bollaktiviteterna under idrottsdagen.

70 barn från hela kommunen deltog.

70 barn från hela kommunen deltog.

Aktiviteterna leddes av Högskolans lärarstudenter.

Aktiviteterna leddes av Högskolans lärarstudenter.

Sidan uppdaterad 2008-05-22