Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-07-16. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-07-16

Första urvalet är klart

Nu är första urvalet klart till höstens högskoleutbildningar. Senast den 28 juli måste den sökande svara för att få behålla sin plats. Resultatet från det andra urvalet kommer att finnas tillgängligt den 6 augusti.

Det är Verket för högskoleservice, VHS, som sköter den centrala antagningen till program och kurser vid landets lärosäten. Totalt har cirka 238 260 personer antagits till höstens universitets- och högskoleutbildningar. Det innebär att 88 procent av de behöriga sökande antagits till något program eller till någon kurs. 67 procent har kommit in på sitt förstahandsval. Av det totala antalet antagna med svenskt personnummer är 63 procent kvinnor och 37 procent män.

Svara senast 28 juli
De sökande kan se sitt antagningsbesked genom att logga in på www.studera.nulänk till annan webbplats. För att behålla sin utbildningsplats eller reservplats måste antagningsbeskedet besvaras senast den 28 juli. Detta görs enklast på www.studera.nu. Resultatet från det andra urvalet kommer att finnas tillgängligt för de sökande från och med den 6 augusti.

Sidan uppdaterad 2008-07-16