Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-03-31. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-03-31

Hallands Akademi


2007 års pristagare föreläser på Högskolan

Hallands Akademi är en akademi för kultur och näringsliv som bildades 1998 med syfte att "sprida glans och ljus över den halländska vitterheten, främja halländsk identitet och sammanhållning samt understödja forskning och utveckling i Halland."

Varje år delar akademien ut priser till personer som har utvecklat stort konstnärskap, har gjort uppmärksammade insatser inom forskning/utveckling eller näringsliv eller som i sitt samhällsengagemang varit till stor betydelse för Halland.

2007 gick priserna till biträdande professorn Jan-Olof Dalenbäck, företagarna Nicolas Hassbjer och Staffan Dahlström samt astronomen Marie Rådbo. Pristagarna föreläser på Högskolan under april och maj.

7 april   


Jan-Olof Dalenbäck, bitr. professor i installationsteknik, Chalmers, fick Stora Ensopriset, föreläser om "solenergi – verklighet eller önskedröm?”.

14 april
Nicolas Hassbjer och Staffan Dahlström, vd respektive försäljnings- och marknadschef HMS, fick Ringhalspriset, föreläser om ”HMS utveckling till ett nytt börsnoterat internationellt tillväxtföretag.”

5 maj
Marie Rådbo, lektor i astronomi, Göteborgs universitet, fick Getinge kultur- och vetenskapspris, föreläser om ”en resa i tid och rum på stjärnhimlen.”

TID: kl. 18.30
PLATS: Wigforssalen, Visionen, Högskolan i Halmstad.

Fritt inträde.

Välkomna!

Sidan uppdaterad 2008-03-31