Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-02-21. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-02-21

HH arrangerar forskningskonferens om fysisk aktivitet och hälsa

I höst håller Högskolan i Halmstad en stor nordisk forskningskonferens inom fysisk aktivitet och hälsa. Konferensen äger rum den 2–4 oktober och ordnas av forskningsmiljön Centrum för idrotts- och hälsoforskning (CIHF).

– Genom att få med flera discipliner vill vi ta ett brett grepp på området. Fysisk aktivitet och hälsa lämpar sig bra för tvärvetenskaplighet, säger Urban Johnson, forskningsledare vid CIHF.

Flera teman
Konferensen har ett antal stora huvudteman: idrottspsykologi, folkhälsovetenskap, anpassad fysisk aktivitet för barn och ungdomar, fysiologi och biomekanik. Dessa teman ligger helt i linje med CIHF:s forskningsområden och under konferensen talar välrenommerade personer inom varje område.

Under dagarna blir det tvärvetenskapliga diskussioner, bland annat kring hälsa och effekter av träning. Man passar även på att utnyttja Högskolehallen och Högskolans laboratorier till workshops och laborationer.

Konferensen anordnar även Young Investigators Award – en möjlighet för studenter och unga forskare att visa upp sitt arbete. De har dessutom chans att vinna pengar för sina bidrag.

För forskare och allmänhet
Inbjudan till konferensen har gått till forskare över hela världen. Urban Johnson hoppas också på att evenemanget ska locka studenter, yrkesverksamma inom området och intresserad allmänhet.

– Att arbeta interdisciplinärt och internationellt ligger i tiden. Med detta startar vi något nytt och vår förhoppning är att andra lärosäten ska ta över stafettpinnen efter oss, säger han.

IDA LÖVSTÅL

2008-02-21

Sidan uppdaterad 2008-02-21