Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-11-14. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-11-14

Högskolan på välbesökt studentmässa

Högskolans studentrekryterare arbetar just nu för högtryck. Under november avlöser utbildningsmässorna varandra och i går öppnade Kunskap och framtid i Göteborg. Högskolan i Halmstad var förstås på plats.

Mayra Hidalgo-Valencia från Hulebäcksgymnasiet lyssnar uppmärksamt på Kaj Olsson, studievägledare på Högskolan i Halmstad, när han visar lärosätets utbildningskatalog.

– Jag har alltid varit intresserad av Halmstad. Det är en mysig stad och det skulle vara kul att testa hur det är att läsa där. Jag är intresserad av lärarutbildningen och tänker nog besöka öppet hus i mars, berättar hon.

Hennes klasskamrat Kristina Petkovic står bredvid och gräver med händerna i den formbara så kallade moonsanden. Hon har ännu inte bestämt sig för någon utbildning eller lärosäte, utan satsar på att få bra betyg för att ha många valmöjligheter.

– Skulptera något, säger Linda-Marie Lundberg, en av Högskolans studentambassadörer, uppmuntrande.

Den formbara sanden är ett kreativt inslag i Högskolans monter och många stannar till för att testa hur den känns, delta i tävlingen, få magasinet Tänk vidare och prata utbildning. Kristina Petkovic formar en snygg krokodil. Skulpturen får namnet Kroko Krokodil och blir fotograferad. Bilden sätts upp vid de andra tävlingsbidragen. Tre vinnare utses varje dag och läggs ut på Högskolans webbplats, förstapris är en valfri pocketbok.

Klasskamraterna Kristina Petkovic, Lehel Bach och Mayra Hidalgo-Valencia besökte Högskolans monter på mässan.

Klasskamraterna Kristina Petkovic, Lehel Bach och Mayra Hidalgo-Valencia besökte Högskolans monter på mässan.

Stort utbud
Utbildningsmässan Kunskap och framtid pågår i tre dagar och är välbesökt. Förutom gymnasieelever vänder den sig till vuxenstuderande och arbetssökande i främst Västra Götaland, Halland och Småland. Och det finns mycket att välja på för alla presumtiva studenter. Mässan, som arrangeras för nionde gången, är större än någonsin med 143 utställare. De stora universiteten som Göteborg, Lund, Linköping, Karlstad och Umeå finns representerade, liksom många av landets högskolor som exempelvis Malmö högskola, Högskolan i Borås, Högskolan i Gävle och Försvarshögskolan. Utbudet av specialistutbildningar och KY-utbildningar är stort och för den som är sugen på att plugga utomlands finns en egen avdelning.

Ingen stridsvagn
Trots att Högskolan i Halmstad varken lockar med godis, äpplen eller stridsvagn (Försvarsmaktens monter) är det en stadig ström av besökare i Högskolan i Halmstads stilrena monter i svart och vitt. Johan Fredriksson, informatör och ansvarig för studentrekrytering på Högskolan, är nöjd.

– Vi har haft mycket folk i vår monter och våra studentambassadörer gör ett jättebra jobb. Frågorna vi får är väldigt varierande och handlar om alltifrån specifika utbildningar till hur det är att studera i Halmstad, säger han.

Efter mässan i Göteborg står Saco-mässorna i Stockholm och Malmö på tur för Högskolan i Halmstad.

Text och bild: NATHALIE SJÖGREN TÖRHAGEN

Fotnot. I Högskolans monter arbetade också studentambassadörerna Janne Nilsson, Åse Olsson och Elin Malm, samt Helen Andersson, studievägledare.

Råtta i ost var ett av bidragen i tävlingen Bygg en sandskulptur.

Råtta i ost var ett av bidragen i tävlingen Bygg en sandskulptur.

Sidan uppdaterad 2008-11-14