Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-03-03. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-03-03

Högskolan startar tolv nya program

I höst startar Högskolan i Halmstad tolv nya program. Bland annat kommer man att kunna läsa till CAD-tekniker och energiekonom.

Bland nyheterna finns tre nya kandidatprogram på 180 högskolepoäng. Fem utbildningar är på 120 högskolepoäng och de övriga fyra är ettåriga påbyggnadsprogram. Flera av programmen är helt nya i sitt slag.

– På Högskolan i Halmstad har vi alltid varit duktiga på att gå i täten och utveckla nytt över ämnesgränser. De nya programmen är utmärkta exempel på det och ligger dessutom helt i linje med Högskolans styrkeområden, säger Marita Hilliges, ordförande i Högskolans utbildningsnämnd.

Kombinerar energi och ekonomi
Ett exempel på ett program som är helt nytt i sitt slag är Energiekonom. Programmet, som ges på Campus Varberg, fokuserar på framtidens energiförsörjning och sambandet mellan just energi och ekonomi. Fyra andra nya program på Sektionen för ekonomi och teknik är Naturvård och artmångfald, med biologi som huvudämne, Maskiningenjör – datorstödd produktframtagning, CAD-tekniker och Masterprogram i innovationsledning och affärsutveckling.

På Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik startar IT-forensik och informationssäkerhet, ett program inom digital kriminalteknik som har utvecklats i samarbete med Polisen.

Ögonsjukvård och turismutveckling
På Sektionen för hälsa och samhälle startar två nya unika program: Professionellt idrottsutövande – inriktning golf samt en påbyggnadsutbildning på avancerad nivå inom ögonsjukvård. Sektionen ger även ett nytt magisterprogram i arbetsvetenskap.

På Sektionen för humaniora startar Hållbar turismutveckling, som innehåller kurser i bland annat turismvetenskap, ekonomi och biologi.

Högskolan har även en rad nya fristående kurser inom bland annat juridik, energi och miljö, kriskommunikation och kriminologi, kultur och regional utveckling samt humaniora.

IDA LÖVSTÅL

NYA PROGRAM


Energiekonom 180 hplänk till annan webbplats
Naturvård och artmångfald 180 hplänk till annan webbplats
Maskiningenjör – datorstödd produktframtagning 180 hplänk till annan webbplats
Professionellt idrottsutövande – inriktning golf 120 hplänk till annan webbplats
Hållbar turismutveckling 120 hplänk till annan webbplats
IT-forensik och informationssäkerhet 120 hplänk till annan webbplats
CAD-tekniker 120 hplänk till annan webbplats
Masterprogram i innovationsledning och affärsutveckling 120 hplänk till annan webbplats
Magisterprogram i arbetsvetenskap 60 hplänk till annan webbplats
Magisterprogram i datornätverksteknik 60 hplänk till annan webbplats
Hållbara energisystem 60 hplänk till annan webbplats
Specialisering inom ögonsjukvård – oftalmologisk omvårdnad 60 hplänk till annan webbplats
Sidan uppdaterad 2008-03-03