Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-01-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-01-25

Jämställdhetsfilm på Göteborgs filmfestival

På måndag, 28 januari, visas för första gången NTG Jämställdhet ARGUS film Off Rec, på Göteborgs internationella filmfestival. NTG Jämställdhet ARGUS är ett nationellt jämställdhetsprojekt med säte på Högskolan i Halmstad.

Off Rec är en introduktionsfilm som tar upp frågeställningar kring jämställdhet i arbetslivet. Huvudrollerna görs av Ann Westin, väletablerad ståuppkomiker och skådespelare, och Pierre Wernäng, skådespelare och filmare. Regissör är Jonas Myrstrand, Studio Jox, som bland annat gjort reklamfilm, och kort- och novellfilmer för SVT.
Visningen av Off Rec sker på Brew House, Åvägen 24, klockan 17.00.

Regissören Jonas Myrstrand kommer att presentera filmen. Det finns också möjlighet att prata med representanter för NTG Jämställdhet ARGUS i samband med visningen.

Off Rec är en del av NTG Jämställdhet ARGUS DVD som är under produktion och som kommer att ha premiär under vintern. Filmen är tänkt att väcka debatt och få igång en diskussion på arbetsplatser och i utbildningar och tar bland annat upp härskartekniker, ledarskap, löner, maktstrukturer, metoder för jämställdhetsarbete samt män och jämställdhet.

NATHALIE SJÖGREN-TÖRHAGEN

NTG Jämställdhet ARGUS är en nationell temagrupp inom Europeiska socialfondens Equalprogram som ska samla in erfarenheter och information från pågående och avslutade projekt med jämställdhetsanknytning, analysera dem och sprida resultat. Equals syfte är att bekämpa all form av diskriminering och utestängning i arbetslivet och på arbetsmarknaden. Läs mer om NTG Jämställdhet ARGUS: www.ntgequality.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2008-01-25

Sidan uppdaterad 2008-01-25