Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-09-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-09-29

Kickoff för Sveriges första högskoleutbildning för elitidrottare

I onsdags samlades ett femtiotal golfentusiaster till kickoff i Halmstad. Högskolan i Halmstads nya utbildning Professionellt idrottsutövande – inriktning golf hade bjudit till ”ordentlig avspark”. Elitidrottare, politiker, representanter för Högskolan samt närings- och nöjesliv samlades tillsammans med studenter och lärare på Ringenäs Golfklubb.

På programmet fanns övningar och tävlingar i golf, ledda av de tolv studenterna. Utbildningen presenterades och deltagarna bjöds på föreläsningar, lunchbuffé och musikunderhållning.

Utbildningen Professionellt idrottsutövande – inriktning golf startade i september. För första gången i Sverige ges studenter möjligheten att kombinera akademiska studier med idrottsutövande på elitnivå. Sammanlagt tolv elitgolfare har antagits till och påbörjat utbildningen i höst. De studerar akademiska ämnen såsom idrottspsykologi, träningslära och idrottsfysiologi samtidigt som de ges förutsättningar till utveckling på golfbanan. Utbildningen är tre år lång och leder till en högskoleexamen på 120 poäng. Någon motsvarande utbildning finns inte i Europa i dag.
Sidan uppdaterad 2008-09-29