Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-06-16. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-06-16

Kinesiskt besök på Högskolan

I dag gästas Högskolan av en delegation från Shanghai Institute of Technology i Kina. Det är universitetets "president", några prefekter samt internationaliserings-ansvarige som gör ett besök i Sverige, bland annat på Högskolan i Halmstad.
 
Under besöket träffar delegationen bland andra Högskolans ledning och företrädare för de olika sektionerna samt representanter för Halmstads kommun för att diskutera fortsatt samarbete.
 
— Högskolan har nio samarbetsavtal med universitet i Kina, varav fyra med lärosäten i Shanghai, berättar Ulf Ivarsson, chef för Internationella avdelningen på Högskolan i Halmstad. Det första vi skrev var just med Shanghai Institute of Technology.
Högskolan gästades under måndagen av en delegation från Shanghai Institute of Technology, Kina.

Högskolan gästades under måndagen av en delegation från Shanghai Institute of Technology, Kina.

60-tal ansökningar


Shanghai Institute of Technology grundades på 1950-talet och har i dag en teknikprofil med cirka 11 000 studenter. Ulf Ivarsson berättar att universitetet har ambitioner att utöka sitt utbud inom bland annat språk och företagsekonomi. När det gäller företagsekonomi ser man stora samarbetsmöjligheter med Högskolan i Halmstad.

Ett 60-tal studenter på Högskolan i Halmstad har redan ansökt om att få bli utbytesstudenter i Kina.

— Det är jätteroligt att vi nu ser effekter av samarbetsavtalen, säger Ulf. Extra roligt är att de sökande kommer från samtliga sektioner.

Nästa stopp Göteborg och Trollhättan

 
Besöket i Sverige är ett så kallat återbesök. Företrädare för Högskolan i Halmstad har tidigare besökt Shanghai Institute of Technology vid tre tillfällen, nu senast i mars.

— Kinesernas resa till Europa inleddes i Storbritannien och i morgon går färden vidare till Göteborg och senare till Högskolan Väst i Trollhättan, berättar Ulf.
 
LENA LUNDÉN

Sidan uppdaterad 2008-06-16