Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-04-23. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-04-23

Lärare i idrott och hälsa hade studiedag på HH

Hur lär man sig att vara lärare i idrott och hälsa? Det var en av frågorna för dagen när 120 lärare och blivande lärare i idrott och hälsa hade studiedag i Malcussalen på Högskolan i Halmstad.

Totalt deltog 45 yrkesverksamma lärare från Hallands län och 75 lärarstudenter från Högskolan i Halmstad.

Studiedagen inleddes med en föreläsning med Claes Annerstedt, idrottslärare och universitetslektor på Göteborgs universitet. Han berättade, både utifrån aktuell forskning och egna reflektioner, om ämnet och vad det innebär att vara lärare i idrott och hälsa. Bland annat betonade han vikten av att se idrott och hälsa som ett kunskapsämne.

– Ämnet är fortfarande starkt rotat i en praktisk tradition. Men idrott och hälsa är så mycket mer än att gå ner till gympasalen och svettas och ha roligt en stund. Kunskaper om hälsa, sin kropp och hur den fungerar är lika viktiga som att kunna skriva, läsa och räkna – nu och genom hela livet, sa han.

Efter föreläsningen hölls ett seminarium med deltagarna. Dagen arrangerades av Högskolan i Halmstad i samarbete med Hallands idrottslärareförening.

– Syftet med studiedagen är naturligtvis att erbjuda lärarna fortbildning men det är också ett viktigt forum för att stärka vår yrkesgemenskap, säger Lars Kristén, universitetslektor i pedagogik med inriktning idrott på Högskolan i Halmstad.

IDA LÖVSTÅL

2008-04-23

Claes Annerstedt har arbetat som idrottslärare, lärarutbildare och forskare i många år. På onsdagen höll han en föreläsning på Högskolan för lärare i idrott och hälsa.
Sidan uppdaterad 2008-04-23