Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-03-28. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-03-28

Miljöinnovationer tävlar på stadsbiblioteket

Den 2–3 april är det finaldags för Miljöinnovation 2008 – en tävling som fokuserar på nya uppfinningar som kan spara på energi, råvaror eller miljöpåverkan. Bland årets finalister finns innovationer som handlar om energieffektivisering, minskning av farliga kemikalier och nya miljöanpassade produkter.

Syftet med tävlingen, som i år firar tioårsjubileum, är att stimulera och påskynda utvecklingen av ett hållbart samhälle. Finalen äger rum den 2–3 april på Halmstads stadsbibliotek. Under dagarna blir det utställningar och seminarier, och på torsdagen kl. 12.00 hålls prisutdelningen.

Tävlingsjuryn har nominerat 15 finalister som belönas med ett utvecklingsstipendium på vardera minst 10 000 kronor. De främsta innovationerna premieras med ytterligare stipendier. Den totala prissumman är 350 000 kronor.

Tävlingen är öppen för alla som har konkreta förslag till innovationer som är kommersiellt gångbara och minskar miljöbelastningen. Arrangörer är MiljöForum Halland i samarbete med Högskolan i Halmstad, Energimyndigheten, Nutek, Swentec – Sveriges miljöteknikråd, Vinnova och Region Halland.

Kristofer Cook och Jing Liu vann första pris i Miljöinnovation 2007.

Kristofer Cook och Jing Liu vann första pris i Miljöinnovation 2007.

Sidan uppdaterad 2008-03-28