Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-10-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-10-15

Profilering viktig för högskole- och forskningsminister Leijonborg

Högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg hade ett pressat schema när han i dag besökte Högskolan i Halmstad under knappt fyra timmar.
Presskonferens, invigning av jämställdhetskonferensen, möte med ledningen, lunch och föredrag för studenter och anställda.

Lars Leijonborg hade redan före besöket en positiv bild av Högskolan i Halmstad.
– Jag har en klar bild av vad Högskolan i Halmstad betyder både för regionen och för internationella kontakter, säger han. Högskolan här har utvecklats på ett fantastiskt sätt och har bra profilering.
Han arbetar just nu intensivt med den forskningsproposition som ska presenteras nästa vecka och som bland annat innebär att det ska satsas fem miljarder mer på forskning jämfört med i dag.
– Nyckelordet nuförtiden är profilering och där man profilerar utbildningen där kan man också bedriva forskningen, säger han.
Enligt ministern ska resurserna fördelas utifrån resultat och kvalitet är det som ska premieras.
– Här har Halmstad gått före och visat att man inte behöver vara bra på allt, utan att det är ett antal områden man ska vara bra på, säger Lars Leijonborg.

ANNIKA JOHANSSON

Högskole - och forskningminister Lars Leijonborg tillsammans med Högskolans rektor Romulo Enmark. Bild:ANNIKA JOHANSSON

Högskole - och forskningminister Lars Leijonborg tillsammans med Högskolans rektor Romulo Enmark. Bild:ANNIKA JOHANSSON

Sidan uppdaterad 2008-10-15