Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-12-17. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-12-17

Regionvinnare på Venture cup från Högskolan

Malin Albertsson och Victoria Hedman, studenter på Utvecklingsingenjörsprogrammet på Högskolan i Halmstad, har vunnit 5 000 kronor från Innovationsbrons Venture Cup-stipendium för en av de bästa regionala affärsidéerna.

De var även en av de 30 nominerade till bästa affärsidé (bland cirka 300 stycken bidrag).

Deras affärsidé heter "Paraplyminnet" och är ett hjälpmedel för människor med kognitiva funktionsnedsättningar som har viss minnesnedsättning. De genomför projektet som ett examensarbete på Utvecklingsingenjörsprogrammet och samarbetar med Niclas Jarhäll som är vd på ett nystartat företag i Göteborg som heter Mutual Benefits.

Venture Cup är en affärsplantävling med syfte att stimulera skapandet av nya, innovativa företag med tillväxtpotential i Sverige. Venture Cup startades i västra Sverige 1998 och har sedan dess spridits till hela Sverige och delar av Norden.

Vid årets första prisutdelning den nionde december korades de 10 bästa affärsidéerna i Venture Cup Väst 2008-2009. Utöver dessa priser delades det även ut Innovationsbrons Venture Cup-stipendier på 5 000 kr till de sex bästa bidragen från vardera region utanför Göteborgsområdet. Och det var ett av dessa som Malin Albertsson och Victoria Hedman vann.

Tävlingen är uppdelad i tre delar och nu återstår del två, utkast affärsplan, och del tre, affärsplan.

ANNIKA JOHANSSON

Malin Albertsson, Victoria Hedman och Niclas Jarhäll tar emot priset för en av de bästa regionala affärsidéerna.<br /> Bild: PER-JOHAN THÖRN.

Malin Albertsson, Victoria Hedman och Niclas Jarhäll tar emot priset för en av de bästa regionala affärsidéerna.<br /> Bild: PER-JOHAN THÖRN.

Sidan uppdaterad 2008-12-17