Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-01-17. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-01-17

Science Park Halmstad – en storsatsning på innovationer

Nu flyttar Halmstad fram sina positioner ytterligare inom nyföretagande och innovationsstöd. I maj startar en ny inkubator, Science Park Halmstad, i samarbete mellan Högskolan och Halmstads kommun. Vd blir Ulf Andersson, utvecklingsingenjör och entreprenör.

– Detta är ett kraftfullt avstamp och en vidareutveckling av det som pågår för att nya företag ska startas. Med de resurser som knutits och kommer att knytas till verksamheten kommer Science Park Halmstad att bli en viktig pusselbit i strävan att skapa nya livskraftiga företag i regionen, säger Ulf Andersson.

Science Park Halmstad kommer att ha en inriktning på affärsutveckling och vänder sig till nystartade företag inom alla branscher. Här kan entreprenörerna bland annat få affärsrådgivning och tillgång till arbetsplatser i upp till 24 månader.

Ulf Andersson, som har utsetts till vd, är 44 år och kommer ursprungligen från Gislaved. Han gick ut från Utvecklingsingenjörsprogrammet på Högskolan 1988 och har därefter utvecklat och drivit företag i bland annat Teknocenter. Han kommer närmast från Core Link AB i Falkenberg.

Innovationsgruppens roll renodlas
Science Park Halmstad tar över lokalerna efter HMS Industrial Networks på Pilefeltsgatan i anslutning till högskoleområdet. Den ska kompletteras med nuvarande Innovationsgruppen, vars roll renodlas till att bli en förinkubator inom Högskolan för att stödja studenters verksamhetsidéer.

De företag som lämnar Science Park Halmstad, liksom företag som flyttar till högskoleområdet, kan även i fortsättningen få tillgång till ändamålsenliga lokaler i de fastigheter som heter Teknocenter.

Innovation – viktig profil för Högskolan
Rektor Romulo Enmark är mycket nöjd över att Högskolans samarbete med Halmstads kommun har resulterat i den nya inkubatorn.

– Många nya företag har bildats genom Högskolan, inte minst de senaste åren, och detta kommer att fortsätta. Därför är det viktigt att vi kan göra en så pass stark satsning. Innovation är en profil som är viktig för oss på Högskolan och Science Park Halmstad blir en viktig del i vårt innovationssystem, säger Romulo Enmark.

Science Park Halmstad ägs av Högskolan i Halmstads utvecklingsbolag HHUAB, Halmstads kommun via AB Industristaden samt Teknocenters Företagarförening.

IDA LÖVSTÅL

Ulf Andersson, vd för nya Science Park Halmstad

Ulf Andersson, vd för nya Science Park Halmstad

Sidan uppdaterad 2008-01-17