Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-07-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-07-25

Studenter sommarjobbar på stranden

Det måste vara fel i konstruktionen! Måste man använda alla delarna? Får man använda såg? Så kan det ofta låta vid tältet på Tylösand, där Högskolans studentambassadörer håller till under veckorna 29-31.

För dagen är det Evelina Dahl och Janne Nilson som utmanar strandgästerna med ”kluringar” bestående av två olika träpussel. De som klarar något av pusslen vinner ett pris och de som klarar av den svårare kluringen – krysset – deltar i en utlottning av ett sällskapsspel.

Man har en kvart på sig att klara krysset, men för vissa går det betydligt snabbare än så. Rekordet är 25 sekunder, berättar Janne Nilsson.

En av dem som vågade ge sig på det något enklare T:et var Dennis från Västerås och som många andra menade han att ”det kan väl inte vara så svårt”. Till skillnad från de flesta klarade Dennis av kluringen snabbt och kunde gå från tältet med ett bokmärke, en penna och några vykort.

Evelina Dahl berättar att det kommer fler besökare till tältet när det inte är lika varmt som idag. Trots det är det en jämn ström av leklystna till tältet.

– Det brukar vara ungefär 20 personer som klarar krysset varje dag, men ibland får vi hjälpa till och ge en liten ledtråd, säger Evelina.

Är du nyfiken på vad det innebär att vara studentambassadör på Högskolan i Halmstad kan du läsa mer på studentambassadörernas sida.

Text och bilder: Johan Fredriksson

Så här glad blir man när man klarar en av kluringarna.

Så här glad blir man när man klarar en av kluringarna.

Det är inte så lätt som det ser ut att sätta ihop T:et.

Det är inte så lätt som det ser ut att sätta ihop T:et.

Sidan uppdaterad 2008-07-25