Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-06-30. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-06-30

Ullrika Sellman kårordförande ytterligare ett år

Den 1 juli börjar en ny mandatperiod för Kårens ledning. Ullrika Sellman blir kvar som kårordförande ytterligare ett år och Kajsa Christensson tar över efter Lasse Hörnäs som vice ordförande. Det är första gången som det enbart är tjejer i presidiet.

Ullrika Sellman började som kårordförande för precis ett år sedan och ser fram emot att ta sig an ytterligare ett år.

– När det var dags för val i våras fanns det så mycket kvar som jag ville göra så jag bestämde mig för att ställa upp ett år till. Vi har precis kört igång en del nya rutiner inom Kåren som jag vill slutföra. Och det är en otroligt rolig organisation att arbeta inom!
     
Framöver vill hon arbeta för att Kåren ska bli ännu bättre på utbildningsbevakning och på att stödja studentrepresentanterna. Hon vill även stärka Kårens varumärke.

– Det är viktigt om kårobligatoriet försvinner. Vi vill ju att medlemmarna ska vilja ha kvar organisationen, säger hon.

Ny vice kårordförande
Kajsa Christensson, som tar över som vice ordförande efter Lasse Hörnäs, är 21 år och har precis avslutat Medie- och kommunikationsvetenskapligt program. Kajsa beskriver sig själv som engagerad och driftig och faktum är att hon är något av en veteran när det gäller studentengagemang. Under studietiden har uppdragen avlöst varandra. Hon har bland annat varit huvudansvarig för nollningen, suttit i styrelsen för Sektionen för hälsa och samhälle, i Kårstyrelsen, varit så kallad miss Thorax (värdinna för studentfesten Hjärtslaget) och Högskolans studentrepresentant i arbetet med Bolognaprocessen.

– Jag trivs när det händer mycket omkring mig. Och det finns så mycket man kan engagera sig i som student, både skoj och seriöst. Det kan vara en del tvära kast – ena dagen har jag hållit i en sittning för 300 overallklädda studenter och nästa har jag varit på konferens i Stockholm om Bolognaprocessen, säger hon.

Jippon för kåraktiva studenter
Hittills har hon kombinerat sitt engagemang med studier men uppdraget som vice ordförande innebär att hon nu lägger studierna åt sidan ett år för att ägna sig åt kårverksamheten.

– Det ska bli skönt att fokusera på studentfrågor, säger hon.

Kajsa vill som vice ordförande jobba för de kåraktiva studenter som arbetar ideellt, som hon beskriver som en oerhört viktig grupp. Hon har redan idéer om jippon och aktiviteter för att stärka samhörigheten.  

Bra vänner
Ullrika och Kajsa lärde känna varandra för ett par år sedan genom sitt engagemang och i dag är de nära vänner.

– Det har nog inte gått en dag det senaste ett och ett halvt åren som vi inte har pratat, säger Kajsa.

De ser fram emot att jobba tätt ihop, även om det nog både har fördelar och nackdelar.

– Risken är att det blir väldigt mycket kårsnack och ibland är det skönt att ha bra vänner ”utanför” att umgås med. Å andra sidan har vi otroligt roligt ihop och vi känner varandra väl. Vi vet hur den andra fungerar och ställer sig i olika frågor, säger Ullrika.

Text och bild: IDA LÖVSTÅL

Kajsa Christensson och Ullrika Sellman är inte bara nyblivna kolleger, de är även nära vänner.

Kajsa Christensson och Ullrika Sellman är inte bara nyblivna kolleger, de är även nära vänner.

Ullrika Sellman,
Kårens ordförande
Ålder: 24 år
Har läst: Valfritt informatikprogram
Hemort: Onsala
Fritidsintressen: Segling (men jag har ingen egen båt så det blir inte så ofta), gå på Kårgymmet (helst efter stängning, jag gillar inte att ha folk omkring mig när jag tränar).

Kajsa Christensson,
Kårens vice ordförande
Ålder: 21 år
Har läst: Medie- och kommunikationsvetenskap
Hemort: Landskrona
Fritidsintressen: Har jag ett par dagar ledigt (och det är inte så ofta) åker jag gärna och hälsar på kompisar. Jag gillar också att se på film och jag jobbar extra med att sälja smink och hudvårdsprodukter.

Sidan uppdaterad 2008-06-30