Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2008-03-13. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2008-03-13

Utbildningar vid HH bäst på samverkan med arbetslivet

Flera av Högskolan i Halmstads utbildningar är bäst i landet på att samverka med arbetslivet, enligt en ny rapport från Svenskt näringsliv. I en ranking intar Högskolan i Halmstads utbildningar i biologi, maskinteknik och elektroteknik topplaceringar.

– Detta är ett enastående gott resultat, säger Romulo Enmark, rektor på Högskolan i Halmstad. Vi har tagit stora grepp för att möta arbetslivets behov i våra utbildningar och jag känner stor tillfredsställelse över att vår strävan har gett resultat. Det är skönt att få bekräftat att vi är på rätt spår.

I rapporten har Svenskt näringsliv jämfört utbildningar vid svenska högskolor och universitet och rankat dem efter hur bra de är på att samverka med arbetslivet.

I studien intar Högskolan i Halmstad topplaceringar för utbildningar i biologi, maskinteknik och elektroteknik. Det innebär alltså att dessa anses vara bäst i landet på arbetslivssamverkan inom sitt område.

I studien ingår ytterligare fyra utbildningar vid Högskolan i Halmstad – byggteknik, statsvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap och företagsekonomi – och samtliga rankas högt. Inom medie- och kommunikationsvetenskap hamnar Högskolan i Halmstads utbildningar till exempel på andra plats och inom statsvetenskap på tredje plats.

Det är andra året i rad som Svenskt näringsliv undersöker omfattningen av samverkan mellan akademi och arbetsliv, utbildning för utbildning. Resultatet visar att omfattningen skiljer sig mycket mellan olika lärosäten och utbildningar.

IDA LÖVSTÅL

2008-03-13

Sidan uppdaterad 2008-03-13