Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-08-07. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-08-07

Antagningen till höstens utbildningar klar

I dagarna får 6 727 blivande studenter besked om att de har kommit in på Högskolan i Halmstad.
– Det är en klar ökning jämfört med förra året, säger Brita Lundh, chef på Studerandeavdelningen.

Antagningen till landets universitet och högskolor är nu klar. För Högskolan i Halmstads del innebär det alltså att drygt 6 700 personer kommit in på någon av lärosätets utbildningar. Det är en ökning med 1 368 personer, eller 25 procent, jämfört med 2008.

– Det är en reell ökning. Trots att vi har fått fler utbildningsplatser så har vi en klar ökning av antalet antagna studenter, säger Brita Lundh.

– Vi har också klart fler program och kurser som har reserver i år jämfört med förra året. Antalet reserver är ungefär 2 100 jämfört med 950 personer i fjol, fortsätter Stig Perttu, antagningshandläggare på Studerandeavdelningen.

Ökat söktryck
Söktrycket till universitet och högskolor har i år varit massivt och Högskolan i Halmstad är inget undantag. Totalt har 18 544 personer sökt till Högskolan också det en ökning med drygt 4 000 personer jämfört med fjolåret.

– Sjuksköterskeprogrammen är som vanligt mycket populärt. Även distanskurser i ämnen som ledarskap och psykologi har haft väldigt många sökanden, berättar Brita Lundh.

Andra populära utbildningar på Högskolan i Halmstad är idrottsvetenskap, socialpsykologi, affärsengelska och biomedicin inriktning fysisk träning.

Beskeden mejlas ut
I dagarna kommer alla i som kommit in på universitet och högskolor runt om i landet att få e-post om att antagningsbeskeden finns tillgängliga på studera.nu.

Trots ökat söktryck har Högskolan fortfarande platser kvar på en del program och kurser.
– På dessa utbildningar kommer antagningen att pågå fram till kursstart, säger Brita Lundh.

NATHALIE SJÖGREN TÖRHAGEN

Sidan uppdaterad 2009-08-07