Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-04-01. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-04-01

Arbetsmarknadsdag för ekonomstudenter  

I dag arrangerar ekonomföreningen vid Högskolan, Eurekha, en arbetsmarknadsdag speciellt för studenter som läser ekonomi. Syftet är att studenter och företag ska få träffas och knyta kontakter inför kommande examensarbete, praktikplatser eller framtida anställning.

Behovet av en egen arbetsmarknadsdag är något som ekonomstudenter känt länge.

– Vi vill knyta närmare kontakter mellan ekonomerna på Högskolan och näringslivet, säger Rasmus Brandt projektledare för arbetsmarknadsdagen som har fått namnet Ekot. Vi tycker inte att det har funnits tillräckligt med möjligheter för det på Hamlet.

Rasmus Brandt, projektledare för Ekot, är glad att så många företag har kommit till Högskolan i dag för att träffa studenter. Bild: ANNIKA JOHANSSON

Rasmus Brandt, projektledare för Ekot, är glad att så många företag har kommit till Högskolan i dag för att träffa studenter. Bild: ANNIKA JOHANSSON

Rasmus Brandt förklarar att Ekot är en aktivitetsbaserad arbetsmarknadsdag. Förutom föreläsningar och mässa, äter studenterna lunch tillsammans med företagsrepresentanterna och det ordnas också en gemensam middag i kväll på Hotell Tylösand. Allt för att skapa tillfällen för studenterna att få lära mer om yrkeslivet som ekonom.

14 företag och organisationer har hörsammat inbjudan och kommit till Kårhuset och Eurekhas arbetsmarknadsdag.

– Det har varit stort intresse, trots finanskris. Vi är nöjda, säger Rasmus Brandt innan han hastar iväg till ett många kontaktsamtal under dagen.

LENA LUNDÉN

Fotnot
Hamlet är Kårens årliga arbetsmarknadsdag för alla studenter och utbildningar på Högskolan.

Sidan uppdaterad 2009-04-01