Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-06-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-06-25

Bertil Svensson prisas av Hallands Akademi

Bertil Svensson, professor i datorsystemteknik vid Högskolan i Halmstad, tilldelas Ringhalspriset när Hallands Akademi nu utsett årets pristagare. Han får ta emot priset för sina ”mångåriga och framstående forskningsinsatser inom området datorsystemteknik.” Prissumman är på 100 000 kronor.

– Jag tog emot beskedet med en blandning av förvåning och förtjusning. Det är väldigt roligt att bli uppmärksammad och priset är ett erkännande till vår forskningsmiljö. Det här är ett lagarbete och det är många som förtjänar att uppmärksammas. Priset är en indikator på att det betyder en hel del för regionen att här finns en högskola med framstående forskningsverksamhet, säger Bertil Svensson.  

Hallands Akademi delar i år ut fem priser till personer som har utvecklat stort konstnärskap inom konst, litteratur, musik eller annan kulturform eller har gjort uppmärksammade insatser inom forskning/utveckling eller inom företagsamhet/näringsliv. Förutom Bertil Svensson prisas Anna Takanen, konstnärlig ledare vid Göteborgs stadsteater, Jonas och Jerker Lagnell, Laxbutiken i Heberg, Ingegerd och Per Gunnar Lidebjer, Wrångarps gård i Laholm och gitarristen Fredrik Bock. Prisutdelningen äger rum den 30 augusti på Laholms teater.

NATHALIE SJÖGREN TÖRHAGEN

Bertil Svensson får ta emot årets Ringhalspris som delas ut av Hallands Akademi.

Sidan uppdaterad 2009-06-25