Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-11-16. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-11-16

Första pris till mediestudent vid Högskolan i Halmstad på Nordisk filmfestival

Hallå där ...
... Anton Silver, som studerar medie- och kommunikationsvetenskap på Högskolan. Du vann första pris för din film ”11 timmar” i kategorin Go visual på Nordisk Filmfestival i Frederikshavn i Danmark, för en dryg vecka sedan. Grattis!

Hur kändes det att vinna?


– Det är alltid kul att vinna, men det viktigaste är ändå att man faktiskt producerar alster och tillfredställer sin kreativa hunger. Det var många saker i min film som jag själv inte var nöjd med, så med det i åtanke är det kul att någon säger att det är bra.

Vad handlar din film ”11 timmar” om?


– Den handlar om längtan, musik och jakten på den konstnärliga gnistan i vardagen.

Vad håller du på med just nu?


– Just nu sitter jag och klipper på en fiktionär programserie med halländsk historieinriktning som vi producerade i somras tillsammans med Sublim Media. Jag marknadsför också min egen verksamhet – Omertá Productions – och förhoppningsvis en karriär som filmare.

Vad gör du om fem år?


– Då har jag förhoppningsvis producerat världens bästa dokumentärfilm.

Text och bild: IDA FRIDVALL

Anton Silver studerar påbyggnadskursen i medie- och kommunikationsvetenskap på Högskolan i Halmstad. För en dryg vecka sedan vann han första pris för sin film "11 timmar" på Nordisk Filmfestival i Danmark.
Sidan uppdaterad 2009-11-16