Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-07-16. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-07-16

Hektisk tid på studerandeavdelningen

I slutet av förra veckan fick de flesta som har sökt utbildningar på universitet och högskolor besked om huruvida de har antagits på kurser och program de har sökt. Och på Högskolans studerandeavdelning har det varit många samtal de senaste dagarna.

Mats Lind, utbildningssekreterare och antagningshandläggare på Högskolan i Halmstad, har haft några intensiva dagar vid telefonen.

– Måndag och tisdag ringde det jättemycket, säger han. Men redan i går började det bli lite lugnare.

Frågorna från dem som har sökt plats på program och kurser varierar. En del som har blivit antagna på andra högskolor vill kanske ändra rangordning på de sökta utbildningarna. Andra, som kanske inte har kommit in på det de helst vill gå, vill helt enkelt ha tid hos studievägledare för att få hjälp med att välja vilken utbildning som kan passa i stället.

Mats Lind, antagningshandläggare på studerandeavdelningen, har tillsammans med kollegorna mycket att göra just nu. I bakgrunden Stefan Hallstedt.

Mats Lind, antagningshandläggare på studerandeavdelningen, har tillsammans med kollegorna mycket att göra just nu. I bakgrunden Stefan Hallstedt.

Trots det stora söktrycket finns det ganska många lediga platser kvar på Högskolan i höst, bland annat på ingenjörsprogrammen och olika kurser.

– Vi har så stort utbud, säger Mats Lind. Även om det är fler som har sökt i tid i år är det många som vet att det finns lediga platser kvar och det kommer jättemånga sena ansökningar. Och så kommer det att vara ända fram till terminsstart.

Senast den 30 juli ska de sökande ge besked om de vill ha den plats de har erbjudits på en utbildning. Efter det görs ett andra urval och det antagningsbeskedet skickas ut i början av augusti.

Text och bild: ANNIKA JOHANSSON

Sidan uppdaterad 2009-07-16