Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-10-23. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-10-23

Högskolan gratulerar sin första rektor SvenOve Johansson

Högskolans tidigare rektor SvenOve Johansson hedras av Halmstads kommun för sin initiativförmåga att skapa en framgångsrik högskola. Det är kommunstyrelsen som i veckan beslutade att tilldela SvenOve Johansson Halmstads kommuns hedersbevisning.
– Vi gratulerar SvenOve å det varmaste. Kommunstyrelsen har gjort ett mycket gott val. Det går inte att hitta en värdigare och mer sympatisk pristagare, säger Romulo Enmark, Högskolans nuvarande rektor.

En bland få utvalda


SvenOve Johansson tillhör nu en liten utvald skara Halmstadsbor som får kommunens hedersbevisning. I sin motivering skriver kommunstyrelsen att SvenOve Johansson får utmärkelsen för:
”… att han på ett initiativrikt sätt och dynamiskt sätt byggde upp en framgångsrik högskola och utvecklade ett inspirerande samarbete med kommun, företag och organisationer.”
– Det är roligt att kunna uppmärksamma en person som varit verksam för att utveckla både högskola och näringsliv i Halmstad. SvenOve medverkade till att lägga grunden till Högskolan i Halmstad på ett engagerat och visionärt sätt, säger kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) i ett pressmeddelande.

Priset delas ut senare i höst


SvenOve Johansson kommer att ta emot hedersbevisningen under ett av höstens fullmäktigemöten.

Kommunens hedersbevisning instiftades 1991 och hedrar särskilt förtjänta Halmstadsbor eller grupper av Halmstadsbor. Vem eller vilka som får hedersbevisningen beslutas antingen på initiativ av kommunstyrelsen eller efter förslag från kommunens invånare.

LENA LUNDÉN

SvenOve Johanssom


SvenOve Johansson, som i dag fyller 70 år, blev Högskolan i Halmstads första rektor. Det var 1983 när Högskolan i Halmstad inrättas som en självständig högskola som SvenOve Johansson utsågs till rektor. Han var verksam som sådan fram till och med 1997.
SvenOve Johansson var Högskolans första rektor. Nu har han fått Halmstads kommuns hedersbevisning för sina insatser att bygga upp en framgångsrik högskola.
Bild: IDA LÖVSTÅL
Sidan uppdaterad 2009-10-23