Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-11-19. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-11-19

Högskolan i Halmstad hjälper Sveriges olympiska kommitté?

Sveriges olympiska kommitté, SOK, har vänt sig till Högskolan i Halmstad för att diskutera hur Högskolans forskare inom idrottspsykologi kan vara ett stöd för den svenska truppen i kommande OS-tävlingar.

Olle Anfelt är ansvarig för idrottspsykologin vid SOK. Vid ett besök på Högskolan nyligen träffade han lärarkollegiet inom idrottspsykologi för att diskutera SOK:s behov av idrottspsykologisk hjälp under kommande OS-tävlingar.

Sveriges olympiska kommitté, SOK, behöver idrottspsykologiskt stöd inför kommande OS-tävlingar. Olle Anfelt (mitten), som är ansvarig på SOK har ställt frågan till Högskolan i Halmstads forskargrupp inom idrottspsykologi. Här företrädd av professor Natalia Stambulova.och docent Urban Johnson.

Också studenter, såväl tidigare som nuvarande, på kursen ”Att arbeta som idrottspsykologisk rådgivare" fick möjlighet att träffa SOK-medarbetaren.

Mental träning förbättrar prestationen


Olle Anfelt berättade bland annat om hur SOK arbetar med idrottspsykologiskt stöd både till elitidrottare och till elever på riksidrottsgymnasium. Det handlar om olika delar i den mentala träningen, till exempel att optimera prestationsförmågan inför tävlingar, men också att vara resursperson och mentor i träningsprocessen.

Idrottspsykologer fyller viktig funktion


Olle Anfelt betonade att idrottspsykologer med adekvat akademisk och tillämpad utbildning i ämnet har en viktig funktion att fylla.

– Inte minst idrottspsykologistuderande från Högskolan i Halmstad.

Text: URBAN JOHNSON. Bild: IDA FRIDVALL

Studenter som har läst eller just nu läser kursen ”Att arbeta som idrottspsykologisk rådgivare", fick möjlighet att träffa Olle Anfelt, ansvarig för idrottspsykologin vid SOK. ”Idrottspsykologer har en viktig funktion att fylla inom idrotten” sa han.
Sidan uppdaterad 2009-11-19