Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-10-27. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-10-27

Idrott och hälsa i morgondagens skola – studiedag för yrkesverksamma lärare

Idrott och hälsa i morgondagens skola. Det är temat när Högskolan i Halmstad i morgon bjuder in yrkesverksamma lärare i idrott och hälsa till studiedag.

Det är fjärde året som lärarutbildningen och Regionalt utvecklingscentrum (RUC) slår upp portarna till länsstudiedag i idrott och hälsa. Studiedagen arrangeras i samarbete med Hallands idrottslärarförening.

– Vi vänder oss till lärare som undervisar i ämnet idrott och hälsa, från förskoleklass upp till gymnasiet, och till våra lärarstudenter, säger Lars Kristén, ämnesansvarig för idrott och hälsa vid Högskolan.

Ett 20-tal yrkesverksamma lärare och ungefär 25 studenter har anmält sig till studiedagen. Deltagarna kommer framför allt från Halmstad, men även från Laholm, Båstad, Ängelholm och Örkelljunga.

Framtiden är temat för dagen och deltagarna kommer att diskutera arbetssätt och metoder för att utveckla ämnet idrott och hälsa i skolan. Föreläsare är bland andra Jane Meckbach, fil. Dr. i pedagogik vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm, och Bodil Klingvall, gästlärare vid Högskolan i Halmstad. Bodil Klingvall kommer att tala om dansundervisningen i ämnet idrott och hälsa.

NATHALIE SJÖGREN TÖRHAGEN

Framtiden för ämnet idrott och hälsa diskuteras under studiedagen.

Sidan uppdaterad 2009-10-27