Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-08-27. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-08-27

Internationella studenter välkomnas på mässsa

Denna vecka ordnar studentkåren välkomstmässa för nya studenter. I dag var de utländska utbytesstudenterna särskilt inbjudna. Högskolans internationella avdelning passade samtidigt på att bjuda på fika – kanelbullar givetvis – och information i Studentcentrum.

Studentcentrum sjuder av aktivitet. Rebecca Rosenberg, som jobbar på internationella avdelningen, IA, står vid fikabordet och serverar kaffe och svarar på frågor. Mirella Radak, också hon på IA, hjälper så kallade free mover-studenter att fylla i papper och tar emot ansökningar.

– Just nu har vi ungefär 350 utbytesstudenter, berättar Rebecca Rosenberg, alltså studenter som har kommit från våra partneruniversitet på avtal. Hur många free mover-studenter vet vi inte ännu. De kommer från hela världen: i stort sett alla länder i Europa, Kina och Korea och USA. Några är också här från Sydamerika.  

Jun Xie, Yan Zhang och Zexi Zhang kommer från Shanghai i Kina. De ska vara i Halmstad under ett år för att läsa Högskolans masterprogram i inbyggda och intelligenta system.
Bild: NATHALIE TÖRHAGEN
Utbytesstudenterna ska läsa allt från lärarutbildning till inbyggda system, på masterprogram såväl som fristående kurser. Jun Xie, Yan Zhang och Zexi Zhang studerar alla vanligtvis på ett universitet i Shanghai i Kina. För några dagar sedan kom till Halmstad för att studera i Sverige under ett år.

– Vi ska läsa masterprogrammet i inbyggda och intelligenta system, berättar Zexi Zhang. Vi fick information om möjligheten att läsa i Sverige genom vårt universitet hemma. Det ska bli väldigt kul.

LENA LUNDÉN

Sidan uppdaterad 2009-08-27