Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2009-09-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2009-09-15

Introduktionsdag för nya studenter

Förra veckan bjöd Högskolan i Halmstad sina nya studenter på matnyttig information om högskolestudier. Kåren passade också på att uppmana till engagemang och att ta chansen att påverka sin utbildning.

Rektor Romulo Enmark hälsade alla nya studenter välkomna till Högskolan i Halmstad och Bertil Gustafsson, projektledare för Centrum för lärande och utbildning, inledde informationspasset med att berätta om det speciella med att lära vid högskola.

Studerandeavdelningen, studenthälsan och internationella avdelningen fanns också på plats för att berätta om möjligheter och skyldigheter. Bland annat beskrev studerandeavdelningens chef vad fusk innebär och vilka konsekvenser det kan få.

Torbjörn Jansson berättade om Skrivpunkten, dit studenter kan vända sig för att få hjälp och stöd i språkliga frågor.

Elin Karlsson, Emma Fredriksson, Jolin Lejonqvist och Fanny Ulsson, valde alla att börja studera på Bygg- och fastighetsekonom-programmet vid Högskolan i Halmstad. ”Jag har hört att skolan var bra. Det var skönt att komma till en helt ny stad”, berättar Emma Fredriksson.
Emma Fredriksson och Fanny Ulsson, har båda precis börjat på Bygg- och fastighetsekonomprogrammet. De tycker att dagens information var både bra och användbar.

– Man känner sig lugnare då man har fått information om vad som finns och var man kan få hjälp vid olika situationer, säger de.

Informationen om högskolestudier och Högskolan i Halmstads studentstöd, gavs vid fyra tillfällen under dagen, och stundtals fylldes Malcussalen och Visionen av förväntansfulla och intresserade nyblivna studenter.

Text: LENA LUNDÉN och IDA FRIDVALL
Bild: IDA FRIDVALL

Information om Högskolan i Halmstads studentstöd rönte stort intresse bland nyblivna studenter på introduktionsdagen förra veckan.

Information om Högskolan i Halmstads studentstöd rönte stort intresse bland nyblivna studenter på introduktionsdagen förra veckan.

Sidan uppdaterad 2009-09-15